torstai 23. lokakuuta 2014

Himpun verran jouluttelua...ja muita höperryksiä

Joulu hiipii hiljaa nurkkiin,kun illat hämärtyy,nurkissa on hämyä ja kynttilä valaisee huoneita.Syystuuli vinkuu nurkissa niin,että koirat käpertyvät kuka minnekin lämpimään paikkaan.Takan edustan vanha sohva on suosittu paikka koirillakin.Ompelin loppukesästä siihen vihdoin patjanpäällisenkin. Synttärilangoista virkkailin Elsallekin pipon ja huivin,ettei palella,kun viima puhaltaa.Päiväkodin vanha tuoli tuli maalattua ohimennen ja samoin siihen tipahti tähti jostain,kun askarreltiin tyttären synttärikoristuksia.Tuli spreijailtua lasipurkkeja tähtilyhdyiksi ensi viikonlopun synttärijuhlia varten. Itse sain lahjaksi tämän joulun muumikupin <3 se on niin hauska ja ihana,kuten joka vuosi <3 KIITOS! Novita-lehden numerossakin tehtiin jo jouluisia juttuja,ja aloin virkata Joki-langasta joulukalenteria myös. Muumimamma-kannu on sekin lahja,kertakaikkiaan ihana ja värikäs,oikea piristysruiske! Ensimmäinen amaryllis kukkii jo!Ja tällä kertaa ihan siedettävän mittainen varsi,kun ei kukaan ole intoutunut liikaa kastelemaan.Hyvä näin. Tyttären huoneeseen hankittiin uudet tunnelma/jouluvalot,tytöllä on aika tarkka maku,ja niinpä nämäkin on sävy sävyyn huoneessa vallitsevan violetin/liilan kanssa. Viime viikonloppuna tein heräteostoksen ja ostin ihanan joulukirjan,"Suuren metsän joulu",jota voi lukea ikäänkuin adventtikalenterina lapsille.Tosin tytön kanssa otettiin varaslähtö ja luettiin jo ainakin puoliväliin asti...kutkuttavan jouluinen tarina,hauskat hahmot ja tunnelmalliset kuvat.Suosittelen! Meri on hyytävän näköinen tällä hetkellä,täynnä vaahtopäisiä aaltoja ja rannassa jäätä...satama.allaskin alkaa jäätyä,joten on aika heittää hyvästit kesälle,vaikkei haluaisi ja nostaa kelluva kesäkoti talviunille.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joulunaika on ihanaa aikaa <3 Tähän liittyen löysin blogistasi kirjoituksen viime vuoden tilda-joulukalenterin vaihdosta. Mistä löysit kalenterinvaihdon, onkohan tänä vuonna tulossa samanlaista? Vaihto kiinnostaisi kovasti :)

Hanna

Merja kirjoitti...

Hei Hanna!meillä on ollut joka vuosi tilda-porukalla joulukalenterivaihto,tildafoorumilla yleensä sovittu jo kesällä tästä.Tänä vuonna järjestettiin vaihto meidän fb-ryhmässä,koska porukka näyttää siirtyneen sinne,ja foorumilla on aika hiljaista.Oletko mukana tildafoorumilla?Tämän vuoden tilda-joulukalenteri vaihtari on jo suljettu,ketju arvottu ja yllätykset tekeillä,mutta varmasti foorumilta tai fb ryhmästä löytyy joku vaihtohalukas,uskoisin niin.Jos tulee mieleen kysyttävää,laita sähkäriä m.tildalalainen miuku gmail.com