tiistai 17. helmikuuta 2009

Tildan lyhyt oppimäärä


Jokunen aika sitten lueskeltiin blogia,jossa kovasti kritisoitin Tildaa ja Tilda-brändiä,sekä tildaajia.
Kaikista asioista saa hankalia ja oikein vaikeita,kun sille linjalle lähtee.Kaiken voi kyseenalaistaa,ihan kaiken,eikä siltikään saa vastausta.Miksi juuri Tone Finnanger on tehnyt tildakirjat,miksi hän on valinnut ruudut,raidat,pallot ja ruusut tildamaisiin töihinsä?Sitä on vaikea tietää,mutta tuskinpa pallo tai raita tai ruutukuosia omistaa sen kummemmin Marimekko kuin Tilda tai kukaan muukaan.
Tildaaminen on ennenkaikkea hauskaa,eikä ryppyotsaista.Silti meitä tildaajia on ihmetelty ja ihan negatiivisessakin valossa kummasteltu.Ei tässä nyt ole kyse sen kummemmasta kuin tyttömäisistä hahmoista,yksinkertaisesta romanttisesta tyylistä tehdä sisustusompeluksia.Tämä tyyli,jossa on mm.pitkäjalkaisia hahmoja,tulee aika pitkälle Norjasta ja Ruotsista,eikä siinäkään nyt mitään sen kummempaa ole.
Matematiikan opettajallani oli tapana sanoa,eri laskutapoja opettaessaan,että "toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä".Eli meitä on moneen junaan ja kaikki ei voi mitenkään pitää yhdestä ja samasta.Tildasta pitäviä ja tildaan hullaantuneita on kuitenkin hirveän paljon eri maissa ja on todella hauskaa ja rikastuttavaa pitää yhteyttä muiden tildaajien kanssa.Muutenhan sitä istuisi yksin ompelukoneen kanssa nyhjäämässä ja miettisi yksin päänsä puhki jotain juttua,jonka netissä voi jakaa monien ihmisten kanssa.
Tildaaja-väki on yleisesti ottaen luonteeltaan hauskaa,leppoisaa,rauhallista ja hyvin huumorintajuista ;) Aina löytyy kysyvälle neuvoja ja yhdessä pähkäillen moni asia ratkeaa.
Näissä Tildahahmoissa vaan on jotain hurmaavaa,jotain mikä saa lumoihinsa.Hahmot on hauskoja ja yksinkertaisia sekä kauniita sisustusyksityiskohtia.
Näin ollen jatkamme tildailua yhtä iloisissa merkeissä kuin ennenkin ;))

11 kommenttia:

Ebba-Liina kirjoitti...

Juurikin näin! Sinäpä sen sanoit:)

Tähän voisin vielä noitten joidenkin blogikirjotusten perusteella lisätä sen pointin, että KAIKKI kukallinen, pilkullinen, ruudullinen, raidallinen EI ole Tildaa, eikä niitä kukaan ole Tildaksi yrittänyt omiakaan! Monet on varmasti ommellu Tildan tyylisiä juttuja jo ennen kun Tildasta Suomessa mitään tiedettiin ja hyvä niin. Samaan tapaan voi jatkaa ilman, että ne omasta päästä ei-tildakankaista tehdyt työt olisivat trendin mukana muuttuneet Tildaksi!

Toivottavasti tämän sun kirjotuksen lukee myös ne, joiden kirjotusten pohjalta itse kirjoitit!

Hei ollaan me vaan ja Tildaillaan:)

H / Lumimäellä kirjoitti...

Olen samaa mieltä kanssasi ;)

Ja ihania tildauksia olet tehnyt jälleen! (Alemmat postaukset)

Kisumumma kirjoitti...

Asiaa puhuu hän.Ja tämän allekirjoitan.

Merja kirjoitti...

kiitos <3 <3 <3

Sanna kirjoitti...

Niin... Ja oikeesti... Ei millään pahalla tildaa, eikä muitakaan kohtaan... Mutta MINUA ärsyttää ETTÄ KAIKKEA VERRATAAN TILDAAN.

Tässä välissä vielä että ITSE RAKASTAN TILDAILUA!!! =)

Niin, mulla on myynnissä yhdes sisustusputiikissa sydämmiä. Isoja omalla kaavalla tehtyjä, pitsiä ja pellavanauhaa...SIIS EI TOD: TILDAAA!!!! Asiakkaat olivat myyjälle sanoneet että nämä on nyt niitä TILDA-sydämmiä!!! KAIKKI YHDISTETÄÄN TILDAAN!!!! JA luulen että ihmiset jotka eivät ole enempää perehtyneet.lukeneet vain hiukan tildasta, niin luulevat kaikki sydämmet, yms hempeydet olevan tildaa =(

Mie en halua että tuotteeni TILDAISTETAAN, koska pyrin OMAAN desingiin, Mutta nykypäivänä kaikki sisustushempeydet vetästään siihen TILDAAN!!!

Se on huono homma semmoiselle joka haluaa tehdä omia juttuja... TILDAUKSEN LISÄNÄ!!!=)

Siis vielä KOROSTAN, TÄMÄ EI OLE TILDA-VASTAINEN VIESTI!!!! =)

Terkuin maisuli...

Kiitos merja että sain avautua täällä blogissasi..Vai saanko???

=0o

Minulla ainakin

Merja kirjoitti...

Maisuli,saat avautua :)) ja ihan aiheesta tämäkin.ymmärrän.

Kisumumma kirjoitti...

Sellaisen ihmisen, joka ei harrasta tildailua, on tosi vaikea tietää, mikä on tildaa ja mikä ei. Noita kangassydämiä on ollut aina, mutta nyt, kun tildaus on in, niin tuntuu, että kaikkia niitä pidetään tildana. Eli jos haluaa luoda oman tyylin ja oman tuoteryhmän, niin kannattais varmaan keksiä jotain ihan muuta. Sydämen sijasta joku ihan uniikki oma,mitä ei voi heti rinnastaa tildaan.

Tiina kirjoitti...

Tildatkaamme siis sydämemme kyllyydestä!!! ;)
<3 tiina.

Merja kirjoitti...

Niinpä...siinä se rajan veto voi olla vaikeeta.ihmiset yrittää pysyä "trendeissä" mukana hinnalla millä hyvänsä.Onhan ne kaikki muotinuketkin joillekin barbeja,vaikka vai ne mattelin on aitoja Barbieita.Elämä on.

marjoriitta kirjoitti...

Tildailu on mukavaa. Hahmot puhuttelevat ja kirjoja sekä blogeja selatessa tulee hyvämieli ja ennen kaikkea uskon että tätä kautta saadaan uusia tekijöita innostumaan käsitöista - helpoilla ja selkeillä óhjeilla onnistuu ja saa kokea onnistumisen iloa.

Merja kirjoitti...

Niinpä,hyvä mieli on olennainen juttu.Ja Tilda jos mikä saa hyvälle mielelle <3